Каністерапія

Print this pagePrint this page

<strong>Каністерапія</strong>

Каністерапія — нова і ще незвична терапія для нашої країни. Каністерапі (від лат. Сanis — пес) — це різновид енімал (зоо )терапії. А саме — реабілітація за допомогою спеціально відібраних і навчених тварин.

Чим може допомогти собака?

  1. Це відкриті, позитивні і добрі істоти, які не ділять людей. У них відсутнє поняття «норми» у людському розумінні — вони однаково готові до взаємодії з усіма, незалежно від індивідуальних особливостей з відкритою душею і готовністю спілкуватися. Це вчить і допомагає дітям перетнути свої бар’єри і відкритися світу.
  2. Вони вчать дітей говорити. Адже дати команду і отримати результат – так весело і цікаво. А без команди не підійде, не сяде і не дасть лапу.
  3.  Дотики до волосся часто заспокоює дітей. Науковці пов’язують це з несвідомою стороною нашої пам’яті. Чи то про далеких пращурів — мавп (коли триматися за шерсть мами було життєво необхідним), чи то про менш давні часи, коли первісні люди почали приручати тварин (і собака гарантував захист від звірів). Так чи інакше, а пес весь вкритий шерстю, і дотики до нього мають заспокійливий та гармонізуючий ефект.
  4. Собаки мають вищу температуру тіла, ніж люди. Тому у дітей, що лежать впритул до них, і прогріваються їх теплом — можна спостерігати розслаблення м’язів.
  5. Дихання та серцебиття тварини ритмічні. Не рідко діти прислухаються до них та підлаштовують своє дихання під ритм собачого. Що теж сприяє заспокоєнню та розслабленню.
  6. Усі завдання, які зроблені з бажанням та задоволенням, мають набагато більший ефект, ніж ті самі вправи, які робилися через примушення. Наприклад, покидати м’ячика собаці (по суті виконати вправи по згинанню/розгинанню пальців і рук) набагато веселіше, ніж кидати того ж м’яча у кошик. Пройти декілька кроків, тримаючись за нашийник великого пса набагато цікавіше, ніж пройти ту ж дистанцію просто так.
  7. Собака завжди щиро і відкрито реагує на бажання взаємодії з нею, чим позитивно підкріплює спроби і заохочує до подальших дій.

Чекаємо на вас!

 

З питань запису на реабілітацію і попередньої консультації, звертайтесь за телефоном: 

+380 (44) 587 87 67

 

Бажаєте щоб ми вам зателефонували? Для цього заповніть форму зворотнього зв'язку!

 

Ознайомитися з детальним переліком процедур та їх вартістю ви зможете на нашому сайті за посиланням Перелік процедур та їх вартість