Про нас

Print this pagePrint this page

Про нас

Добрий день друзі!

Дуже часто мені задають питання, чому я, людина вкрай далека від медицини, вирішив створити реабілітаційний центр для реабілітації дітей з органічними ураженнями ЦНС і проблемами опорно-рухового апарату.

Відповідь проста – я тато дитини з ДЦП, який присвятив своє життя боротьбі за свою дитину. Для цього мені довелося вивчитися на реабілітолога і масажиста, про що я не шкодую ні секунди. Без цих знань навряд чи я б наважився на створення центру – ці знання необхідні мені для оцінки професіоналізму наших співробітників. Більш того, на сьогодні я активно приймаю участь у процесі реабілітації та допомагаю іншим діткам приблизитися до повноцінного життя.

З 2011 року наша сім’я бореться за повноцінне майбутнє нашої дитини. Крок за кроком ми пробираємося крізь перешкоди, якими щедро засівають наш шлях система вітчизняної охорони здоров’я, щоб допомогти нашій дитині жити повноцінним життям. Але навіть така дрібниця, як якісна фізична реабілітація, часто недоступна або стоїть позамежних сум.

Чесно кажучи, ми втомилися возити дитину по всій Україні, і вислуховувати злегка презирливе: «… ну що ви хочете, у вас же дитина інвалід …» І тоді то і виникла мрія – про невеликий, затишний центр. Де допоможуть не тільки дитині, але і батькам. Де до кожного пацієнта буде свій індивідуальний підхід, починаючи від масажу і закінчуючи гімнастикою і механотерапією. А відвідування психолога – обов’язковою умовою, а не ще однією галочкою в картці. Де лікар, який веде прийом перед курсом – не поспішатиме ставити діагноз, а буде розбиратися з кожним пацієнтом, з’ясовуючи яку програму реабілітації потрібно призначати в кожному конкретному випадку.

Наші фахівці – не просто медпрацівники, а однодумці і партнери, для яких кожен новий пацієнт – це персональний виклик їх професіоналізму і таланту. Завдання яких – підібрати комплекс таких вправ і навантажень, які підходять саме цьому маленькому пацієнту, і з якими він буде чудово справлятися. Тому заняття в нашому центрі можуть починатися з 30 хвилин на початку курсу і доходити до однієї години вже через пару занять.

Наш невеликий внесок в лікуванні дітей, крім створення центру, це пільгові місця – одне безкоштовне і два зі знижкою 50%. На наш жаль, більше безкоштовних місць ми поки не можемо надати, але я вірю, що у нас вийде знайти можливості і тоді кількість таких місць істотно збільшиться.

Ось мабуть і все.

Єдине, що я можу додати – ми вклали в «Крок за Кроком» свою душу, надії і найважливішу свою мрію – діти з повноцінним і щасливим майбутнім.

Чекаємо Вас! До зустрічі!

З повагою,
Віталій Ковальов

 

КОМАНДА ОДНОДУМЦІВ:

Ковальов Віталій Олександрович — засновник, керівник закладу, масажист, фахівець з фізичної реабілітації.

Член Українського товариства фізичної та реабілітаційної медицини та Федерації ветеранського та адаптивного кінного спорту України.

Ковальов Віталій Олександрович — засновник

Ліва Тетяна Михайлівна — лікар фізичної та реабілітаційної медицини, лікар-невролог дитячий.

Ліва Тетяна Михайлівна — лікар-невролог

 

Наша команда: Фізичні терапевти, фахівці з масажу, логопеди, психологи, іпотерапевти, адміністрація

 

Санэпидем_Заключение-1Санэпидем_Заключение-2